Twee nieuwe boeken over de Surinaamse plantagegeschiedenis zijn nu GRATIS verkrijgbaar

Nickerie, 30 september 2021 — Op vrijdag 1 oktober 2021, worden twee boeken geschreven door Kenneth Roy Donk gepubliceerd via zijn website http://www.kennethdonk.com/. De boeken, die worden gepubliceerd in e-book formaat (PDF) en GRATIS gedownload kunnen worden, bestaan uit een verzameling van artikelen die in de periode 2003 t/m 2009 door hem zijn geschreven en zijn verschenen in o.a. de Ware Tijd, Times of Suriname, Paramaribo Post en SLM-magazine.

Vele lezers van deze artikelen in binnen- en buitenland, hebben op hem het verzoek gedaan, de artikelen die in de smaak vielen te bundelen en in boekvorm te publiceren. Aan dit verzoek kan uiteindelijk voldaan worden. Hieraan voorafgaand, is hem door de Stichting Vrienden van Nickerie gevestigd in Nederland, vanwege het werk dat door hem is verricht, in 2007 het Dadien Bhailal Award toegekend, dat voor hem een inspiratiebron is geweest, om invulling te geven aan de wens van de lezers, vrienden en kennissen.

Verkrijgbaar in 2022

De boeken “Geselecteerde Artikelen — Surinaamse Historie, Plantages en Architectuur” en “Geselecteerde Artikelen — Surinaamse Historie, Plaatsen en Levensverhalen,” omvatten verhalen over tochten gemaakt naar o.a. plantages in het district Nickerie, Saramacca en Commewijne. Hierbij zijn vele bijzonderheden over de Surinaamse plantagegeschiedenis in het algemeen, maar vooral die van Nickerie beschreven. Vele mensen weten bijvoorbeeld niet, dat ons rijstdistrict marrons of weggelopen slaven heeft gekend. Daarnaast omvatten de verhalen over personen, aanvullende informatie rond het leven van toen. Verhalen die de plantagegeschiedenis niet alleen tot leven brengen, maar de lezer tot zelfs diep in de ziel kunnen raken. Levensverhalen waarvan sommige passages zeer ingrijpend zijn, diepe emoties naar boven brengen.

Kenneth R. Donk vertelt over de boeken als gast in het programma “In Huis” op Rasonic TV

Van historische waarde zijn ook de verhalen over de gezondheidszorg, de landbouw, het onderwijs e.d. De vakbondsstrijd op de plantage Waterloo, de strijd om irrigatiewater, een Landbouwstream op de Mulo in de jaren ’60 in Nickerie, zijn enkele thema’s en nog veel meer wetenswaardigheden die in de boeken aan de orde komen.

De verhalen zijn geïllustreerd met foto’s waarvan een groot deel digitaal verbeterd en gerestaureerd zijn met gebruikmaking van kunstmatige intelligentie.

Beide boeken kunnen door eenieder GRATIS gedownload worden via http://www.kennethdonk.com/. Vrijwillige bijdragen zullen gebruikt worden t.b.v. toekomstige verbeterde uitgaven, en het derde boek in deze serie welke in 2022 zal worden gepubliceerd.

Voor meer informatie:

Media contact:
Kenneth R. Donk
Email: kennethdonk@yahoo.com
Tel: +597-8952322

1 reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.